Hva er et streetboard,og hvordan virker det?

- Det ser ganske lett ut å kjøre med ved første øyekast, men det kreves litt trening for å komme i gang.
- Det første man oppdager når man stiger opp, er at det ikke er så lett å vite hvordan det skal gjøres selv om man har sett noen som har gjort det eller blitt vist hvordan det gjøres. Det kreves litt tålmodighet og konsentrasjon og gi ikke opp ved første forsøk. En halvtimes tid gjør underverker og etter det blir det bare mer og mer morsomt. Selv for dem som er litt eldre.
- Det fine med streetboard fremfor andre brett er at man ikke behøver en stor plass for å lære seg det. Det er en fordel med et slett og rent underlag, som for eksempel et støpt garasjegulv. Rundt 4 x 4 meter skulle klare seg til å begynne med.
- Prinsippet er som følger: Man får fremdrift på brettet ved å vri overkroppen mot høyre eller venstre samtidig som man tåer inn eller tåer ut mens man står på brettet. Det er på samme 
måten som slangen beveger seg, derav det opprinnelige navnet, "Snakeboard".

LIKHET MED SNOWBOARD?
-
Å stå på streetboard minner veldig mye om snowboard (I alle fall etter at du har lært deg det mest grunnleggende, nemlig det å komme seg fremover) og I Europa og ellers i verden bruker snowboardproffene dette som trening under sommersesongen og ellers i året.
- Etter å ha sett noen få karer prøve seg ser det ut som om de som har kjørt snowboard har en kjempefordel når det gjelder å lære seg det (Dette gjelder også andre veien,  fra streetboard til Snowboard).
- Dersom en skal bruke brettet til halfpipe, triksing på bakken eller jumping, sliding etc, er det nesten et MUST med bindinger.

DET ER FLERE MÅTER Å LÆRE PÅ. HER ER ET PAR AV DEM:
1. Stå på brettet med bena rett over julene.
2. Vri bena innover (som om du er kalvbeint) og tenk deg at du slår til en punchingball med håndflaten. Du vil da oppdage at du beveger deg i en halvsirkelbevegelse.
3. Vri så bena utover (hjulbeint) og slå den andre veien.
4. Gjenta dette flere ganger og brettet beveger seg fremover.

En annen metode er å stå på brettet med bena rett over julene og konsentrere seg om ett ben. Prøv å vri beinet utover eller innover og skyv benet fremover eller bakover alt etter om du har beinet utover eller innover. Jeg har sett folk bruke både det fremste benet og det bakerste benet. Dette er smak og behag.

BLA VIDERE NEDOVER FOR Å FÅ SE EN ILLUSTRASJON SOM VISER HVORDAN DU KAN LÆRE Å KJØRE!

EN ANNEN MÅTE:

1. plasser føttene utover på hver fotplate.
2. Snu tærne innover.
3. Snu tærne utover
4. Start med tærne innover og begge armene til en side av kroppen.
5. Snu terne utover og sving armene I den retningen du ønsker å kjøre.
6. Snu terne innover og sving armene tilbake til posisjon #4.
7. Repeter stegene #4 til #6 inntil du oppnår en flytende bevegelse fremover.

Husk å ha litt bøy i knærne. Overkroppen og tærne må jobbe sammen. Len forover når tærne er sammen og bakover når helene er sammen.
Hovedfordelen med streetboard er at du kan ta I fart, til og med I motbakke, fra stillestående posisjon uten å være nær bakken med føttene.

Advarsel: Som i alle idretter finnes det en viss risiko ved å kjøre streetboard. Vi anbefaler på det sterkeste at beskyttelsesutstyr alltid brukes sammen med streetboardet. Alle som bruker streetboardet gjør dette på egen risiko. Streetboard International Plc., fabrikatøren, alle distributører og lokale selgere kan ikke bli holdt ansvarlige for skader påført personer eller materiell ved bruk av streetboard utstyr.